Meer info. Akkoord

Goesting in de wilde gist: WILD JO

Carte blanche. Dat is wat de brouwers van Stadsbrouwerij De Koninck kregen. En dus begonnen ze à volonté te experimenteren. Het eerste resultaat daarvan is ‘Wild Jo’, een hedendaags stadsbier hergist met een wilde gist. Belgian Wild Ale wordt hij ook wel genoemd. Wild Jo is een speciaalbier van hoge gisting. De wilde Brett-gisten zorgen ervoor dat het er onstuimig aan toegaat in het flesje. Pure rock ‘n’ roll, maar dan in een flesje.

Wilde nacht

Wild Jo zag het levenslicht na een wilde nacht in Stadsbrouwerij De Koninck. Brouwmeester Dennis de Potter staat al langer dan 20 jaar met heel veel goesting aan zijn brouwketel. Dryhopping met twee hopvariëteiten, maar de klassieke gist liet de brouwer links liggen en hij ging aan de slag met wilde stammen.

Ontembaar en altijd in evolutie

Wild Jo behoort tot de categorie ‘absoluut wilde bieren’, hergist met de ontembare wilde gist: Brettanomyces of ‘Brett’ voor de vrienden. De gist wordt na het brouwen in de fles toegevoegd en dan… gaat het er héél wild aan toe. En het onvoorspelbare toch in goede banen leiden, dat is rodeo rijden in volle prairie voor de brouwers. Het resultaat is dan ook een uniek bier met een ongeëvenaarde smaak. Brett geeft een droge, complexe en altijd evoluerende smaak. Kortom, een avontuur voor zowel het bier, als voor de smaakpapillen.

What’s in a name?

Wild Jo past bij het temperament van het bier. Wild verwijst naar de wilde gist. En Jo?  Dat is een eerbetoon aan Joseph van den Bogaert. ‘Mijnheer Jo’, zoals hij aangesproken werd, was de man die na de eerste Wereldoorlog brouwerij De Koninck zuurstof heeft gegeven. Een straffe mijnheer met zin voor avontuur.

De wilde stadsduif is het icoon.  Logisch, wie zwerft er door de stad, hoog in de lucht en maakt zijn thuis in verlaten panden? Juist ja, de stadsduif. En daarom staat die blauwe duif, mét ooglapje en tattoos, op het etiket van Wild Jo.

Hét icoon van De Koninck, het Bolleke, verdwijnt natuurlijk absoluut niet naar de achtergrond. Het krijgt er gewoon een broertje bij. Eentje dat, net als een wilde duif, zijn vleugels zal uitspreiden want Wild Jo doet je goesting krijgen in meer… De brouwers hebben de smaak te pakken en zullen binnenkort nog enkele craft bieren op de Antwerpenaar los laten.

Adidas Yeezy